Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 38€ Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2106200830, 2106253476, 2106253279 Τηλέφωνο Κομμωτηρίων: 2108070187
Γλώσσα
WISHLIST

Ρεκόρ Κουρέματος

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ GUINNESS WORLD RECORD

Ο Χρήστος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Μάναρη Αρκαδίας και έκανε τις πρώτες σπουδές κομμωτικής τέχνης στην Τρίπολη. Συνέχισε στην Αθήνα και πριν γίνει 20 χρονών παίρνει υποτροφία για την Διεθνή Ακαδημία Κομμωτικής Τέχνης της Λωζάνης στην Ελβετία. Θα ακολουθήσει μετεκπαίδευσή του σε ανώτατη σχολή στο Παρίσι και στο Μιλάνο.

Το 1974 ανοίγει το πρώτο σαλόνι ανδρικών κομμώσεων στην Αθήνα, στην οδό Αριστοτέλους 96, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Το κατάστημα αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία, αφού δύο χρόνια αργότερα στις 26 Ιουνίου 1976 ο Χρήστος Αγγελόπουλος θα καταρρίψει σ’ αυτό το χώρο, το Παγκόσμιο Ρεκόρ κουρέματος και θα το κάνει Ελληνικό.

Ο Αγγελόπουλος κούρεψε, χτένισε και περιποιήθηκε, μέρα-νύχτα, χωρίς διακοπή 274 πελάτες σε 97 ώρες και 15 λεπτά.Θα συνέχιζε την προσπάθειά του, αν δεν έπεφτε λιπόθυμος και μεταφερόταν με το «166» στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Την προσπάθειά του παρακολουθούσε με συγκίνηση και αγωνία όλη η Ελλάδα, καθώς οι Ελληνικές εφημερίδες και τα δύο (τότε) κρατικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν ώρα με την ώρα την κάθε λεπτομέρεια.

Στα δελτία ειδήσεων και στις εκδόσεις τους το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο VIESNEWS που πήρε συνέντευξη και σκηνές από την προσπάθειά του και τη μετέδωσε σε 80 κανάλια σ’ όλο τον κόσμο, όταν ο Χρήστος Αγγελόπουλος έσπασε το ρεκόρ, που μέχρι τότε κρατούσε ο Ιταλός κομμωτής Πίνο Αμάτο.

Το ρεκόρ του Χρήστου Αγγελόπουλου καταγράφετε στον Παγκόσμιο Τύπο όταν το μεταδίδει το Διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ASSOCIATED PRESS με φωτογραφία του.

Επίσης το ρεκόρ συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο των πιο παράξενων ρεκόρ του κόσμου, το περίφημο βιβλίο Guinness.

Το παγκόσμιο ρεκόρ ανοίγει νέους ορίζοντες στην καριέρα του κομμωτή από την Αρκαδία.