Προετοιμάστε τα μαλλιά σας για την επιστροφή στο κομμωτήριο

Η ώρα για να φτιάξετε τα μαλλιά στο κομμωτήριο πλησιάζει!

Πέρασαν εβδομάδες χωρίς τη δυνατότητα σωστής φροντίδας όμως όλα δείχνουν να τελειώνουν σιγά σιγά. Οι ρίζες μεγάλωσαν, τα χρώματα ξεθώριασαν, τα μαλλιά μάκρυναν. Κάποιες έκαναν υπομονή και δεν τα πείραξαν στο σπίτι, κάποιες προσπάθησαν να τα βάψουν ή και να τα κόψουν. Το σίγουρο είναι ότι τόσο καιρό η επαγγελματική φροντίδα έλειψε από τα μαλλιά, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας που επηρέασε τον ψυχισμό μας. Αναλογιστείτε ότι ακόμα και οι seflies στα social media μειώθηκαν. Δε νιώθουμε τόσο όμορφα με την εικόνα μας πλέον.

Τώρα που ανοίγουν τα κομμωτήρια, οι τεχνικοί ιδιαίτερα θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλά περιστατικά. Αναμένεται μάλιστα οι διορθώσεις να είναι η κυριότερη εργασία κατά το ξεκίνημα. Η λιανική αγορά των βαφών μέσω internet γνώρισε δόξες αυτό τον καιρό. Ήταν πολλές εκείνες που έβαψαν τα μαλλιά τους είτε μόνες είτε με τη βοήθεια «σπιτικών» κομμωτών, δηλαδή του συζύγου, της κόρης, του ερασιτέχνη.

Επίσης, η φροντίδα της υγείας των μαλλιών γινόταν στο σπίτι χωρίς εξειδικευμένη καθοδήγηση και αντίστοιχα προϊόντα. Το επαγγελματικό λούσιμο και οι δραστικές θεραπείες που υπάρχουν στα κομμωτήρια έλειψαν από εκεί. Πολλές και οι ώρες στον καναπέ ή στο μαξιλάρι με τα μαλλιά να τρίβονται και να τραυματίζονται, αρκετές και οι ώρες με τα μαλλιά πιασμένα σε buns ή σε αλογοουρά πράγμα που σημαίνει ένα για την τρίχα: έντονη φθορά.

Τα μαλλιά που πρόκειται να αντικρύσουμε οι κομμωτές τώρα αναμένεται να είναι αδύναμα και χωρίς αντοχή. Τα ερώτημα είναι, πώς θα μπορέσουμε να τα περιποιηθούμε αν δεν θα αντέχουν; Πολλές από τις κυρίες που τα έβαψαν στο σπίτι τα σκούρυναν κατά λάθος πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειάζεται να γίνει αποχρωματισμός, θα τον αντέξουν όμως τα μαλλιά; Σε άλλες περιπτώσεις πώς θα γίνουν καθαρά τα ξανοίγματα σε τόσο μεγάλες ρίζες για εκείνες που κάνουν ανταύγειες; Όσον αφορά τον χρωματισμό τώρα, είναι γεγονός ότι τα σπασμένα με ψαλίδα μαλλιά δεν μπορούν να αποθηκεύσουν με επιτυχία τα χρώματα και να τα αναδείξουν με λάμψη.

Τι θα γίνει τώρα; Προτού αναλάβουν δράση οι κομμωτές, χρειάζεται να αναλάβετε εσείς οι ίδιες. Φροντίστε τα μαλλιά σας λοιπόν, αυτός είναι ο στόχος για το σπίτι πλέον. Βάλτε στοπ στη φθορά των μαλλιών και κάντε το με τον εξής απλό τρόπο. Προμηθευτείτε κομμωτηριακά καλλυντικά για τα μαλλιά σας. Ξεκινήστε τη φροντίδα από το λούσιμο, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα σαμπουάν αναδόμησης ή ενυδάτωσης της τρίχας όπως τα Keratin Nanocure® 3D Hydration Shampoo και Keratin Nanocure® 3D Smooth Shampoo.

Συνεχίστε με την κατάλληλη μάσκα που θα τα δυναμώσει και θα τα θρέψει όπως οι Keratin Nanocure® 3D Hydration Mask και Keratin Nanocure® 3D Smooth Mask. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της μάσκας φροντίζετε να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά τελείως με βούρτσες που δεν θα τα σπάνε. Ανοίξτε τους κόμπους με ήπιες κινήσεις ώστε να μοιραστεί πλήρως η μάσκα και να γίνει σωστά η θεραπεία. Μην παραλείψετε να εφαρμόσετε ένα serum για να διατηρήσετε ξεκούραστη την τρίχα. Εφαρμόστε το ακόμα και δεν κάνετε styling.

Ακόμα καλύτερα, δώστε το κάτι παραπάνω με τις overnight κρέμες ή αλλιώς τις κρέμες νυκτός για τα μαλλιά, σαν τις Alterna Caviar Restructuring Bond Repair Overnight Serum και Kérastase Nutritive Night Serum.

Μην τα αφήσετε όλα για το κομμωτήριο την τελευταία στιγμή. Κάντε λίγο pampering στα μαλλιά σας και φέρτε τα στο κομμωτήριο δυνατά και υγιή. Αυτή τη φορά η φροντίδα έχει άλλη πορεία. Ξεκινάει από το σπίτι και θα ολοκληρωθεί στο κομμωτήριο. Έχετε κι εσείς μια ευθύνη τώρα κορίτσια! Δώστε μας μαλλιά δυνατά για να σας τα κάνουμε όμορφα! Για τις επόμενες ημέρες το motto θα είναι: «Μένουμε σπίτι - προετοιμάζουμε μαλλιά!»