facebook_pixel

Η Γνώση Είναι Δύναμη…Αλλά Ποιος Τη θέλει;

Η Γνώση Είναι δύναμη

Θέλεις Γνώση?

Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα σοφά λόγια του Φράνσις Μπέικον, ότι η γνώση είναι δύναμη. Ωστόσο  έχετε σκεφτεί -τουλάχιστον όσον αφορά το χώρο της κομμωτικής ποιος πραγματικά θέλει την δύναμη της γνώσης και τα εισιτήρια της επιτυχίας που χαριζει σε ολους μας, καλύτερα ποιος πραγματικά θέλει τη δύναμη να γνωρίζει; Γιατί, όταν γνωρίζεις … μπορείς. Μπορείς να αναλάβεις δύσκολες περιπτώσεις, μπορείς να δουλέψεις με έμπνευση και περιπετειώδη διάθεση. Ατύπως καλείσαι να το κάνεις. Αλλά το να αναλάβεις μια δύσκολη περίπτωση τη στιγμή που άλλος θα πει απλά «δεν μπορεί να γίνει» ή το να κάνεις μια προχωρημένη πρόταση που θα είναι απαιτητική και θα χρειάζεται να είσαι εκεί καθ’ όλη την ώρα της διαδικασίας, τη στιγμή που άλλος θα κάνει μια ακόμα βαφή, έχει ένα βάρος, το βάρος της ευθύνης να πάνε όλα καλά είτε χρειαστεί να μοχθήσουμε είτε όχι.

Έτσι, λοιπόν, προκύπτει το αληθινό ερώτημα πίσω από την ερώτηση του τίτλου: Ποιος μπορεί να αναλάβει ευθύνες; Ποιος αντέχει να «ξεβολευτεί»; Ποιος δεν θέλει να είναι εργάτης αλλά προτιμάει να είναι κομμωτής;

Η Σκληρή Αλήθεια στη Γνώση!

Η εμπειρία μου στα κομμωτήρια Angelopoulos Hair Company και η καθαρά προσωπική μου γνώμη λέει ότι ελάχιστοι απαντούν θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις.

Σε ένα κόσμο που υπάρχουν τόσοι πολλοί εργαζόμενοι,ως κομμωτές και αποφοιτούν από τις σχολές. Ενώ οι άλλοι σχεδόν καθημερινά, οι πραγματικοί κομμωτές με κομμωτική συνείδηση και ήθος παραμένουν πολύ λίγοι.Είναι, όμως, στο χέρι του καθενός να προσδιορίσει τον εαυτό του και να ορίσει την πορεία του μέσα στο χώρο που εργάζεται και θα περάσει τη μισή ζωή του.

Πρέπει να Θυμάσαι Τους Κανόνες Για Δύναμη

Αν μπορούσα να πω κάτι κατά πρόσωπο σε κάποιον που ξεκινάει τώρα να εργάζεται ή έχει πίσω του έως μια δεκαετία εργασίας ως κομμωτής θα ήταν αυτό:

Χρειάζεται να θυμάσαι τέσσερα πράγματα  στην πορεία σου:

  1. Μη βολευτείς…. μην επαναπαυθείς σε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο και «σερβίρεις» στον εαυτό σου το παραμύθι της εξειδίκευσης. Δεν θα γίνεις εξειδικευμένος, επειδή θα κάνεις καλό χτένισμα μόνο ή θα κάνεις καλές ανταύγειες μόνο. Ακόμα κι αν αφοσιωθείς μόνο σε αυτό για μια ολόκληρη δεκαετία, δε σημαίνει ότι θα είσαι ειδικός αλλά αντίθετα ότι θα είσαι μισός τεχνίτης.
  2. Μην πεις ποτέ ότι ολοκληρώθηκες ως κομμωτής, δηλαδή ότι γνωρίζεις ό,τι χρειάζεται . Τη στιγμή που θα το κάνεις αυτό θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για σένα. Πάντα θα υπάρχει κάτι να μάθεις ή ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία που έχεις ώστε να δημιουργήσεις ένα νέο αποτέλεσμα.
  3. Τρίτο και ίσως σημαντικότερο: Δούλεψε με ενοχές. Άσε τις ενοχές σου να κατατροπώσουν κάθε μορφή έπαρσης που θα έχεις και μετάτρεψε τες σε ωριμότητα που θα σε κάνει τον ίδιο κριτή της δουλειάς και του αποτελέσματος που πέτυχες. Έτσι θα είσαι μοναδικός. Θα έχεις τη δύναμη να ελέγχεις και να επαναπροσδιορίζεις τη δουλειά σου κάνοντάς τη ξεχωριστή. Προσοχή, όμως, μην αφήσεις τις ενοχές της προηγούμενης δουλειάς να σε φοβίσουν για την επόμενη. Ας  τες να γίνουν η ώθησή σου για το επόμενο καλύτερο βήμα.
  4. Δείξε σεβασμό. Σεβάσου τον πελάτη σου, το συνάδελφο σου, το βοηθό σου, τον ανώτερο και εμπειρότερο σου. Μάθε να τους ακούς χωρίς αλαζονεία και θα δεις ότι έτσι θα κερδίσεις το σεβασμό που δικαιούσαι αλλά και θα συγχωρεθούν τυχόν λάθη σε μια άτυχη στιγμή. Γιατί όλοι κάνουμε λάθη και έχει μεγάλη σημασία το αν θα τα αναγνωρίσουμε και το πως θα τα διορθώσουμε.

Κάνε Την Γνώση Σου Δύναμη

Η επαγγελματική πορεία ενός ανθρώπου είναι συνάρτηση του χαρακτήρα του και του παράγοντα τύχη. Για την τύχη δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, όμως η προσωπική εξέλιξη είναι στα χέρια του καθενός. Χρειάζεται γνώση για να προχωρήσουμε, γιατί αυτή θα είναι η δύναμη μας και σίγουρα, αν ρωτήσουμε, όλοι θα μας πουν ότι τη θέλουν. Η Γνώση Είναι δύναμη, όμως, είναι ένα βάρος που φέρνει ευθύνη, αλλά ποιος πραγματικά την αντέχει;

Αφήστε μια απάντηση

Αγοράστε Saryna Key Και Πάρτε Δώρο Damage Repair Σαμπουάν 300ml

Κάνε εγγραφή για να την δείς 

Η εγγραφή σας έγινε επιτυχώς. Σας ευχαριστούμε!

Powered byRapidology
Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε?
Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε?
Εχετε απορίες; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!
Connecting...
Κανένας από τους διαχειριστές μας δεν είναι διαθέσιμος προς το παρόν. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.
Οι χειριστές μας είναι απασχολημένοι. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα
:
:
:
Έχετε κάποια ερώτηση; Ρωτήστε μας!
:
:
Αυτή η περίοδος συνομιλίας έχει λήξει
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad