«Κουπ ασφαλείας» και πιο κοντά κουρέματα λόγω Covid-19

Τώρα που τα κομμωτήρια είναι ανοιχτά και όλοι συρρέουν για να κάνουν τα πολυαναμενόμενα κουρέματα, παραμένει μια ερώτηση: τι στυλ να κάνω;

Ενώ, πολλές θα επιλέξουν μια δραστική αλλαγή - ένα νέο χρώμα, μια φράντζα, ώστε να αντισταθμίσουν τους τελευταίους μακρούς, πιθανώς βαρετούς μήνες της καραντίνας, άλλες θα παραμείνουν σε αυτό που γνωρίζουν. Αρκετές από αυτές της τελευταίας κατηγορίας κάνουν ένα πράγμα διαφορετικά από τις προηγούμενες φορές: επιλέγουν μια «κουπ ασφαλείας».

Τι είναι η «κουπ ασφαλείας;», θα με ρωτήσεις. Είναι ένας όρος που επινοήσαμε ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή, εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας του Covid-19, για να περιγράψουμε ότι οι γυναίκες επιλέγουν να κουρευτούν κοντύτερα από το συνηθισμένο τους ώστε να είναι στην ασφαλή πλευρά - σε περίπτωση που αναγκαστούμε να επιστρέψουμε σε άλλη καραντίνα. Παραδεχτείτε, όλες το ζητάμε στο κομμωτή μας. Το «λίγο πιο κοντό, σε παρακαλώ», έχει γίνει ένα κοινό αίτημα πλέον στα κομμωτήρια, και όχι μόνο επειδή καθυστερούμε πολύ καιρό ένα κούρεμα, αλλά στην πραγματικότητα, όλες νιώθουμε την ανάγκη να νιώσουμε ασφαλείς σε ενδεχόμενο lockdown.

«Κουπ ασφαλείας» και πιο κοντά κουρέματα λόγω Covid-19

Για παράδειγμα, ακολουθεί η μαρτυρία μιας επιφανούς επιχειρηματία (μας ζήτησε να μην αποκαλύψουμε το όνομα της), που δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου, η οποία ξέρει σίγουρα τι θέλει κάθε φορά διαλέγοντας πάντα ένα καθάρισμα μένοντας στην ασφάλεια που έχει συνηθίσει και της πηγαίνει.

«Τα μαλλιά μου είναι αρκετά μακριά και συνήθως το κούρεμα μου περιγράφεται ως το αόρατο κούρεμα. Διατηρώ τα μαλλιά μου μακριά και να φαίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο καλλωπισμένα και υγιή. Μετά από περίπου 2 μήνες καραντίνα - και χωρίς να τα είχα κόψει για λίγο καιρό πριν – τα μαλλιά μου ήταν πολύ μακριά για τα συνηθισμένα μου και χωρίς στυλ, οπότε χρειαζόταν αρκετό κόψιμο ώστε να έρθει στο συνηθισμένο ασφαλές μήκος. Χρειαζόταν περίπου 5cm με 6cm, αλλά αποφασίσαμε με τον κ. Αγγελόπουλο να τα κόψουμε ακόμα 4cm επιπλέον. Tο μέχρι στιγμής αδιανόητο για μένα και την ιδιοσυγκρασία μου πράγματι θα συμβεί, είμαι έτοιμη αυτήν τη φορά».

Με τις μεγαλύτερες τάσεις για τα μαλλιά του καλοκαιριού στα κοντά και τα directional bobs, φαίνεται ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να πειραματιστείτε με ένα νέο, πιο κοντό μήκος. Απαλλαγείτε από θαμπά μαλλιά, και φθαρμένες άκρες και αποκομίστε τα οφέλη της «κουπ ασφαλείας», η οποία, φυσικά, είναι πολύ πιο σέξι από ό, τι ακούγεται. Η διαδικασία δεν φαινόταν ποτέ καλύτερη και στη σωστότερη στιγμή.