Η νέα πραγματικότητα  στον χώρο  της κομμωτικής

Έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς της κερατίνης» και όχι μόνο βέβαια, καθώς είναι από τους ελάχιστους επιχειρηματίες και hair stylists που πάντα καινοτομούν και αναγάγουν τη δουλειά τους σε τέχνη.

Ο Ιωάννης Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Angelopoulos Hair Company», μιλά για το πώς ο κορονοϊός άλλαξε μια για πάντα τη δουλειά, ενώ μοιράζεται μυστικά και συμβουλές για τέλεια μαλλιά.

Επιστρέψατε στις 4 Μαΐου. Εχετε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας;

Ως εταιρία είμαστε υπερήφανοι διότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στη μετάδοση του Covid-19, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ. Θα έλεγα ακόμα πως έχουμε λάβει και παραπάνω μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε τους πελάτες μας αλλά και τους εργαζομένους μας. Συγκεκριμένα, εξυπηρετούμε τους πελάτες μας μόνο με ραντεβού και όλα τα καταστήματά μας θα δέχονται συγκεκριμένο αριθμό ατόμων μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με τα τετραγωνικά του καταστήματος. Για τον λόγο αυτό επιμηκύναμε το ωράριο, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους πελάτες. Θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών από τους εργαζομένους αλλά και η μάσκα για τους πελάτες. Στον χώρο θα υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ η απόσταση ανά θέση εργασίας θα είναι 2 μέτρα. Οτιδήποτε είναι κοινής χρήσης, όπως περιοδικά, tablet, έχουν αποσυρθεί. Οι θέσεις εργασίας καθώς και τα εργαλεία μας θα απολυμαίνονται μετά από κάθε ραντεβού και πριν ξεκινήσει το επόμενο. Επίσης, τα καταστήματά μας θα απολυμαίνονται καθημερινά με ειδικά μηχανήματα που θα λειτουργούν όσο το κατάστημα θα είναι κλειστό.

Αγχώνεστε για αυτή τη νέα πραγματικότητα;

Αγχώνομαι με τη λέξη νέα πραγματικότητα, πόσω μάλλον με την υλοποίησή της. Σίγουρα αυτή η βίαιη αλλαγή στην καθημερινότητα προκαλεί προβληματισμό σε πολλά επίπεδα. Στην παροχή υπηρεσιών τα νέα μέτρα ασφαλώς θα μας πλήξουν οικονομικά, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να δουλεύουν για να κρατήσουν τα καταστήματά τους και όχι για κερδοφορία. Και όλα αυτά σε συνάρτηση με την πανδημία που, όπως έχουμε δει, είναι αρκετά απρόβλεπτη.

Ο περιορισμένος αριθμός πελατών δημιουργεί μεγαλύτερη οικονομική ζημία στον κλάδο σας, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι παραμείνατε κλειστοί για 2 μήνες περίπου;

Τα περιορίστηκα αυτά μέτρα και το κλείσιμο των καταστημάτων για σχεδόν δύο μήνες, που περιλαμβάνουν και το Πάσχα, όπου η δουλειά θα ήταν αυξημένη, συμβάλλουν στο να πληγούμε οικονομικά όλοι μας.

Η ζήτηση βέβαια να υποθέσω ότι τώρα είναι τεράστια; Τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά για ραντεβού;

Πράγματι, στο τηλεφωνικό μας κέντρο, όπως είναι φυσικό, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ραντεβού από τα μέσα Απριλίου που το λειτουργήσαμε.

Υπήρξαν γυναίκες που σας καλούσαν, όσο καιρό ήσασταν κλειστοί και παρακαλούσαν να τις χτενίσετε ή κουρέψετε;

Ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που ζήτησαν να εξυπηρετηθούν εν μέσω lockdown. Φυσικά και δεν εξυπηρετήθηκαν και εύχομαι όλοι οι συνάδελφοι κομμωτές να έπραξαν το ίδιο, καθώς ο κλάδος μας πλήττεται και από τη μαύρη εργασία. Να σημειώσω, βέβαια, ότι πρωτίστως αρνηθήκαμε για να προστατεύσουμε την υγεία των ίδιων αλλά και των συνεργατών μας.

Ολη αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ότι η Ελληνίδα, ό,τι κι αν γίνει, θα περιποιηθεί τον εαυτό της, τα μαλλιά της;

Γενικότερα στην Ελλάδα προσέχουμε τον εαυτό μας και φροντίζουμε την εικόνα μας. Ο καλλωπισμός των μαλλιών των γυναικών αλλά και των ανδρών θεωρώ πως είναι απαραίτητος ασχέτως της κατάστασης που περνάμε, απλά σε κάποιους ίσως είναι λίγο πιο συχνός από κάποιους άλλους. Παρ’ όλα αυτά, η περιποίηση ήταν και θα είναι απαραίτητη όχι μόνο για λόγους εικόνας αλλά και ψυχολογίας.

Η νέα πραγματικότητα  στον χώρο  της κομμωτικής

Αλλάζοντας θέμα και μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι, ποιες είναι οι τάσεις σε κουρέματα και χτενίσματα;

Οι τάσεις αυτό το καλοκαίρι θα κινηθούν σύμφωνα με τη φυσική υφή των μαλλιών. Αέρινα κυματιστά και σγουρά μαλλιά, αλλά και αυστηρά γεωμετρικά ίσια στο ύψος του λαιμού θα κυριαρχήσουν το καλοκαίρι. Χρωματικά θα παίξει το διακριτικό φως σε πιο σκούρα μαλλιά ενώ τα γλυκά ξανθά τύπου ροζ-Gold θα είναι ίσως οι τοπ επιλογές των γυναικών παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω τις ψυχρές αποχρώσεις.

Ποια είναι τα μυστικά για λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο ήλιος κυριαρχεί;

Ένα από τα μυστικά που προσδίδουν λάμψη, ενυδάτωση είναι οι θεραπείες πολυδιάστατης κερατίνης που παράλληλα προστατεύουν τα μαλλιά από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου. Ακόμη, επειδή τα μαλλιά αναδομούνται και ενυδατώνονται, μέσω συγκεκριμένων συστατικών, έχουμε πολύ πιο ανθεκτικά μαλλιά χωρίς ψαλίδα ή σπασίματα. Ακόμη οι βαφές που χρησιμοποιούνται για χρώμα πρέπει να έχουν και θεραπευτικό χαρακτήρα, όπως εκχυλίσματα ελαίου κάνναβης, προκειμένου να διατηρηθούν η δομή και η λάμψη της τρίχας. Τέλος, τα προϊόντα που έχουμε στο σπίτι πρέπει να είναι αυτά που θα διατηρήσουν το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.

Ποια είναι τα μυστικά των διάσημων για τέλεια μαλλιά, καθώς έχετε πολλές επώνυμες πελάτισσες;

Η συνταγή είναι ακριβώς η ίδια. Σίγουρα οι επώνυμοι επενδύουν χρόνο για την περιποίηση των μαλλιών τους και ακούν τι έχουμε να τους προ
τείνουμε προκειμένου να έχουν πολύ όμορφα και υγιή μαλλιά. Μυστικά δεν κρατάω σε αυτά τα θέματα. Η υγεία των μαλλιών είναι απαραίτητη για να είναι όμορφα. Αυτό σημαίνει πως τα κατάλληλα εργαλεία, όπως οι εξειδικευμένες βαφές με έλαιο κάνναβης και οι εξειδικευμένες θεραπείες είναι όσα θα μας δώσουν καλής ποιότητας μαλλιά.

Πηγή: TV Κους Κους