Φάκελος προϊόντα μαλλιών: Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι

Πώς απαντάς στην ερώτηση του κομμωτή σου
«Πώς περιποιείσαι τα μαλλιά σου στο σπίτι;»;

Εμπειρικά μιλώντας, οι απαντήσεις, με σειρά απάντησης, είναι:

1. Βάζω ένα λαδάκι.
2. Έχω μια μάσκα.
3. Παλιά είχα πάρει κάτι προϊόντα από κομμωτήριο.
4. Δεν βάζω μαλακτική γιατί μου τα λαδώνει.
5. Χρησιμοποιώ σαμπουάν κοντίσιονερ μάσκα και ένα θερμό προστατευτικό πριν το στέγνωμα.

Καταρχήν, κορίτσια, έχω να σας πω ότι η μεταπώληση δεν είναι η βασική δουλειά ενός κομμωτηρίου. Το κέρδος από την πώληση ενός επαγγελματικού προϊόντος είναι πολύ λιγότερο από όσο πιστεύετε. Καταλαβαίνετε, ότι δε θα γίνει πλούσιος αν θεωρείτε ότι προσπαθεί να σας πλασάρει προϊόντα.

Ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας, έχει τη γνώση των προϊόντων που σας προτείνει και τι μπορούν να προσφέρουν στα μαλλιά σας. Είναι υπεύθυνος στο να κάνει σωστή διάγνωση των δικών σας μαλλιών. Είναι υπεύθυνος να σας συστήσει το κατάλληλο προϊόν για να σας βοηθήσει στο οποιοδήποτε «πρόβλημα» μπορεί να έχουν τα μαλλιά σας. Εμπιστευτείτε τον και δεν θα βγείτε χαμένες.

Έτσι κι αλλιώς, τα χρήματα τα δίνετε για να πάρετε προϊόντα μαλλιών σε άλλο κανάλι διανομής, στο οποίο δε σας το προτείνει ένας επαγγελματίας, αλλά το διαλέγετε συνήθως από το άρωμα του (δεν αγοράζετε άρωμα), από την τιμή του, από την συσκευασία του.
Όταν χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν ας πούμε, κάτι περιμένετε εκτός από το να κάνει αφρό (αφρό κάνει και το απορρυπαντικό για τα πιάτα). Σκεφτείτε: «παίρνω αυτό που θέλω από την χρήση του σαμπουάν που διάλεξα μόνη μου από ένα ράφι;»

Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι

Λοιπόν,για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Η τρίχα είναι στρογγυλή και έχει λέπια,όπως έχουν τα ψάρια. Αυτά τα λέπια ανοιγοκλείνουν όπως και των ψαριών. Όταν τα λέπια μείνουν ανοιχτά χαλάει το κυλινδρικό σχήμα της τρίχας και δημιουργείται φριζάρισμα και ψαλίδα.

  • • Η σωστή περιποίηση των μαλλιών ξεκινάει με το κατάλληλο σαμπουάν για τα δικά σας μαλλιά το οποίο μπορεί να σας προτείνει αφού έχει κάνει διάγνωση ο κομμωτής σας. Το σαμπουάν έχει την ιδιότητα ικανότητα να ανοίγει τα λέπια της τρίχας ούτως ώστε να τα καθαρίσει από λιπαρότητα, προϊόντα styling ατμοσφαιρικούς ρύπους κλπ.
  • • Το conditioner έχει την ιδιότητα και δυνατότητα να κλείσει τα ανοιχτά λέπια της τρίχας ούτως ώστε να αποκτήσει ξανά το κυλινδρικό της σχήμα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι είναι απαραίτητο συμπλήρωμα αφού χρησιμοποιούμε σαμπουάν για να τα λούσουμε.
  • • Η γνωστή σε όλους μάσκα μαλλιών, προσφέρει συνήθως περισσότερη ενυδάτωση και διεισδύει πιο βαθιά μέσα στην τρίχα και μας προσφέρει όλα αυτά τα ενυδατικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την αναδόμηση,ενυδάτωση,της τρίχας. Προτείνω μετά την μάσκα να χρησιμοποιείτε κοντίσιονερ για να σφραγίσετε μέσα στην τρίχα την ενυδάτωση που δώσατε με την μάσκα.
  • • Την καλύτερη μάσκα να χρησιμοποιήσετε αν δεν έχετε προετοιμάσει τα μαλλιά με ένα σωστό σαμπουάν δεν θα αποδώσει το καλύτερο που μπορεί γιατί δεν έχουν ανοίξει τα λέπια για να εισχωρήσει.
  • • Αφού έχετε χρησιμοποιήσει τα βασικά προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι, μετά μπορείτε να προμηθευτείτε και ένα έλαιο για να σας δώσει έλεγχο, λείανση, ενυδάτωση και λάμψη.
  • • Επίσης, ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν αν χρησιμοποιείτε συσκευές θερμότητας για να χτενίσετε τα μαλλιά σας είναι ότι καλύτερο.

Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι

Θα μου πείτε ναι καλά τα λες, αλλά τα προϊόντα κομμωτηρίου είναι πιο ακριβά. Απαντώ, ακριβά σε σχέση με τι;

  • • Είναι πιο ακριβά γιατί έχουν ιδιαίτερα συστατικά θρέψης, τα οποία, ναι, είναι πιο ακριβά από αυτά που περιέχονται σε ένα μη επαγγελματικό προϊόν.
  • • Είναι πιο ακριβά γιατί είναι πιο συμπυκνωμένα και διαρκούν περισσότερο καιρό. Ένα επαγγελματικό σαμπουάν,με την σωστή χρήση του βγάζει περίπου 50 λουσίματα.

Αν λούζεστε 10-12 φορές τον μήνα κάντε τον υπολογισμό πόσο θα σας κρατήσει και αν αξίζει να δίνετε τα ίδια λεφτά κάπου αλλού, και να μην παίρνετε αυτό που χρειάζονται τα δικά σας μαλλιά.

Καλό είναι να ρίχνετε μια ματιά στα συστατικά που περιέχονται και κυρίως σε τι ποσοστό. Το ότι ένα προϊόν βαφτίζετε με ένα πιασιάρικο όνομα συστατικού θρέψης, σε τι ποσοστό περιέχεται μέσα στο προϊόν;

Ένα βασικό tip που σας δίνω, είναι το να μη ξεκινάτε να χτενίζετε με συσκευές θερμότητας τα μαλλιά σας αν δεν έχουν στεγνώσει τελείως. Συνήθως, τα εργαλεία αυτά ανεβάζουν θερμοκρασία πάνω από 100°C, και ξέρουμε ότι στους 100+ βαθμούς το νερό βράζει, ας μη βράσουμε τα μαλλιά μας, ε; Ούτε το κάνετε πιο γρήγορα ούτε τα κάνετε πιο ωραία. Όταν η τρίχα είναι στεγνή είναι πιο ελαστική και αντέχει περισσότερο στην «ταλαιπωρία» που ίσως κάνουμε χτενίζοντας τα. Στεγνώνουμε πολύ καλά, λοιπόν, και μετά προχωράμε στην λείανση της τρίχας με τα εργαλεία μας.

Κλείνοντας, Θα ήθελα να δώσετε μια ευκαιρία σε ένα επαγγελματικό προϊόν για τα δικά σας μαλλιά, μαζί με τη βοήθεια του κομμωτή σας, και να επενδύσετε στα σωστά προϊόντα για τα δικά σας μαλλιά. Η τιμή έχει αξία σε όλα τα αγαθά στην ζωή, και μη ξεχνάτε ότι οι μικρές πολυτέλειες μας αξίζουν.